Европейската комисия представя нова оценка на актуалното състояние на

...
  Европейската комисия представя нова оценка на актуалното състояние на
Коментари Харесай

Единният пазар: най-ценният актив на Европа в един динамичен свят

 
Европейската комисия показва нова оценка на настоящото положение на единния пазар и приканва страните членки да възобновят политическия си ангажимент, обвързван с него.

През последните 25 години единният пазар трансформира Европа в едно от най-привлекателните места за живеене и насърчаване на стопанска активност. Неговите четири неразривни свободи — свободното придвижване на хора, артикули, услуги и капитали — спомогнаха за възстановяване на благоденствието на жителите и за подсилване на конкурентоспособността на Европейски Съюз. Днес обаче по-задълбочената интеграция изисква повече политическа храброст и ангажираност, в сравнение с преди 25 години, а и повече старания, с цел да се сближат думите и делата.

Комисията акцентира три съществени области, в които са нужни спомагателни старания за задълбочаване и подсилване на единния пазар:

·         Приемане в къси периоди на показаните оферти

·         Фокусиране върху практическите резултати от разпоредбите

·         Запазване на адаптивността на единния пазар

Днес Комисията показа и План за деяние за стандартизация, който показва четири основни дейности за повишение на успеваемостта на системата, прозрачността и правната сигурност при създаването на хармонизирани стандарти за пълноценно работещ обединен пазар.

С показаните през днешния ден дейности Комисията дава отговор на настояванията на заинтригуваните страни и цели да подсигурява, че европейската система за стандартизация дава отговор на провокациите на бързо разрастващите се технологии, нововъзникващите стопански трендове и модели на напредък, като в същото време предизвиква взаимоотношението с интернационалните и международните стандарти. Комисията ще продължи да работи с всички сътрудници в тази сфера, с цел да се подсигурява трайният триумф на европейската стандартизация като крайъгълен камък за пълноценно работещ обединен пазар.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР